Gå till innehåll

Utegym

I Kumla finns flera olika utegym för fri användning när helst det passar dig och din träning! Samtliga av våra utegym ligger på välbesökta mötesplatser där människor rör sig och motionerar och är utformade för att användas av ungdomar och vuxna som är minst 140 cm långa.

Precis intill Stadslekplats Tivoli finns ett utegym med åtta maskiner för en allsidig träning. Här finns utrustning där du använder din egen vikt som motstånd och maskiner med rörliga delar och vikter. Utrustningen är enkel att använda och passar såväl nybörjare som träningsvana.

I stadsparken finns även ett utegym av konceptet "City Art Gym". De tre stilrena redskapen kan användas för en mängd olika övningar med din egen kroppsvikt som motstånd.

Besöksadress
Kyrkogatan 45, Kumla

Klicka här för att läsa mer om Kumla stadspark.

Naturgymmet i trä ligger precis vid Trappans fot, nedanför Kvarntorpshögen. Många kombinerar träningen i gymmet med att gå eller springa upp för den utmanande trappan.

Besöksadress
Kvarntorpsvägen, Kumla

Klicka här för att läsa mer om Kvarntorps friluftsområde

Skogsgläntans utegym ligger i kanten av Vargavrån, norr om Skogsgläntans lekplats. Utegymmet innehåller ett grundläggande utbud av redskap i trä utformat för träning av hela kroppen. Utegymmet har två uppsättningar träningsstationer motsvarande de klassiska stocklyften. Den ena är utformad för latsdrag, men kan också användas till andra typer av dragövningar och den andra är utformad för knäböj, men fungerar också för andra typer av lyftövningar. Båda stationerna finns i två vikter - en lättare och en tyngre. Till gymmet finns också klassiska rygglyft- och magträningstationer samt dips barr och hävstänger för övningar med den egna kroppen som vikt. För kondition och styrka finns battle ropes.

Markytan inom gymmet består av stenmjöl förutom under hävstängerna där träflis ger fallskydd. En stretchyta av gummiplattor finns också. Den jämna marken tillsammans med utformningen av vissa utrustningar gör delar av gymmet tillgängligt.

Besöksadress
Parkmark nordost om Gullrisgatan, Kumla tätort
GPS (WGS 84): 59.143943, 15.12363

Utegymmet i Viaskogen ligger intill vindskyddet och grillplatsen i den västra entrén. Här finns ett antal maskiner där du använder din egen vikt som motstånd och även maskiner med rörliga delar och vikter. Utrustningen är enkel att använda och passar såväl nybörjare som träningsvana. Kombinera gärna träningen med en tur i elljusspåret.

Besöksadress
Vilundavägen, Kumla

Klicka här för att läsa mer om Viaskogens naturreservat

Är gym inte din träningsform kanske vår hinderbana är något för dig? Träning i hinderbana, eller military fitness som det också kallas, är en allsidig träningsform där man tränar styrka, kondition, smidighet, koordination och uthållighet samtidigt. En härlig kombination av träning, rörelse och utmaning, när du vill - året runt. Hinderbanan i Kumlaby är dubbel så att du och en kompis enkelt kan tävla mot varandra, men fungerar såklart att genomföra själv. Här finns repstege, armgång, nätvägg, balanshinder samt tripp-trapp-bommar. Markytan inom gymmet består av träflis som ger fallskydd.

Besöksadress
Idrottsplatsen Kumlabyfältet nordväst om Kumlaby skola, Kumla tätort
GPS (WGS 84): 59.114003, 15.151262

KONTAKT

Kumla kommun
Telefon: 019-58 80 00
E-post: servicecenter@kumla.se
Besöksadress Servicecenter: Torget 1, Kumla

Sidinformation

Senast uppdaterad:
25 september 2023
Sidan publicerad av:
Piia Edh