Gå till innehåll

Kvarntorps friluftsområde

I detta fantastiska friluftsområde finns något för alla äventyrslystna konstintresserade skogsmullar! Jo, men så är det verkligen - för här landar du i ett spännande och unikt område som erbjuder mängder av aktiviteter och upplevelser inom natur, kultur och friluftsliv.

Bada i vårt härliga friluftsbad, cykla downhill nerför Kvarntorpshögen eller på våra mountainbikeleder, vandra, motionera i "Trappan" och träna i naturgymmet, eller varför inte ta en runda på golfbanan! Här finns även naturreservat, museum och skulpturutställning att besöka, och nått så otippat som en bana för radiostyrda bilar!

Här kommer lite bra att veta inför ditt besök i friluftsområdet. Efter den praktiska informationen hittar du mer information om allt som finns att uppleva och göra här.

Här, vid vad vi kallar startsplatsen för friluftsområde, finns en värmestuga med toalett, dusch, omklädningsrum, mikrovågsugn och möjlighet att äta din medhavda matsäck. Bakom värmestugan finns även en grillplats som är fri för alla att nyttja.

Stugan håller öppet följande tider:

  • Maj-september: Alla dagar kl. 10.00-20.00
  • Oktober-april: Lördag-söndag kl. 10.00-16.00

Vid startplatsen finns en stor parkering. Se samtliga parkeringar i området på karta över friluftsområdet som du hittar här nedan. All parkering i området är kostnadsfri.

I friluftsområde finns två restauranger för dig som vill ta dig något gott att äta och dricka i en fantastisk miljö.

I friluftsområdet finns fler olika boendeformer, beroende på vad du är ute efter.

Kvarntorps friluftsområde ligger cirka 1 mil utanför Kumla tätort. Från väg 51/52 följer du skyltning mot Kvarntorp.

KONTAKT

Kumla kommun (vid frågor och felanmälan av något i området)
Telefon: 019-58 80 00
E-post: servicecenter@kumla.se
Besöksadress: Kvarntorpsvägen, Kumla