Rid- och vandringsleder i Sannahed

skyltning led.JPG

Rid- och vandringsleder i Sannahed

Njut av den vackra skogen, naturen och den kulturhistoriska miljön i Sannahed, till häst eller fots.

Natursköna Sannahed har en rik militärhistoria där hästar och fotfolk samsats sida vid sida under lång tid. Under 1800-talet fanns här ett av Mellansveriges största militära övnings- och lägerområden. Här samlades, levde och övade mer än 2 000 man varje sommar och husarerna hade cirka 550 hästar.

Sedan 2019 finns en officiell ridled i Sannahed, där man från hästryggen kan njuta av skogen och naturen. Ridleden har skapats i samarbete mellan Kumla kommun, Kumla-Sannaheds hembygdsförening och ryttarna i Sannahed. Vissa delar av ridleden sammanfaller med den Kulturhistoriska vandringsleden Regementsmarschen och det är viktigt att visa hänsyn till varandra på lederna. Sakta in och signalera om du behöver ta dig förbi någon på leden. Du som rider går åt sidan och gör halt när du möter någon. Håll hunden kopplad och nära dig vid möte. Hund- och hästspillning får ligga i skogen men inte på stigarna.

Startkartor över lederna finns på Ralavägen och Hemvägen i Sannahed, men det går givetvis bra att starta vandringen eller ridningen där man vill.

Klicka här för karta över ridleden och regementsmarschen.

Här kan du läsa mer om Regementsmarschen och Sannahed militär- och friluftsmuseum.

Besöksadress
Hemvägen
692 92 Kumla

Telefon
019-58 80 00

E-post
servicecenter@kumla.se