Friluftsåret 2021: MARS

Friluftskompis.jpg

Friluftsåret 2021: MARS

Under mars är temat "Friluftskompis".

Vad innebär det att vara en friluftskompis egentligen? Ja, det är helt enkelt att man tar sig lite extra tid att bjuda med någon ut i naturen när man själv kanske är på väg att sticka ut och hitta på något. Kanske är det någon man i vanliga fall inte tänker på att fråga, någon som är "natur-ovan" eller kanske bara någon man inte har träffat på länge. Ta en fika ute, laga lite enkel mat över öppen eld, gå en promenad, ta med kikaren och titta på fåglar, jogga en sväng - det finns mycket man kan göra tillsammans med någon annan! 

En friluftskompis kan också vara en fyrfotad kompis. Kanske känner du en hund som skulle bli glad av att hänga med dig ut i skogen en dag?

Ut och njut! 

VAD GÄLLER FÖR DIN HUND I NATUR OCH STADSMILJÖ?

Får du ha din hund lös? Och vad ska man tänka på i så fall? Ja, vad säger allemansrätten? Nu under Friluftsåret 2021 har vår turismsamordnare Johanna tagit hjälp av experten Emma för att reda i frågan och hon passade på att testa hur teorin funkar i praktiken. Kan verkligen Emmas hundar hålla sig i skinnet när det passerar en älg?

Klicka här för att se filmen.

Klicka här för att läsa mer om detta hos Naturvårdsverket.

Klicka här för Kumla kommuns allmänna lokala ordningsföreskrifter som pdf.

Arrangör
Kumla kommun

Kontakt
Kumla kommun
Telefon: 019-58 80 00
E-post: servicecenter@kumla.se

Dela och inspirera
Dela med er av era tips och platser för friluftsliv i här i Kumla genom att använda #LuftenärfriKumla i era sociala medier.

 

HÄR NEDAN HITTAR DU FLER AKTIVITETER INOM OMRÅDET "FRILUFTSÅRET 2021":