Friluftsåret 2021: FEBRUARI

Friluftsambassadör.jpg

Friluftsåret 2021: FEBRUARI

Under februari är temat "Inspiratör friluftsliv".

Kumlas friluftsambassadörer 2021
För månadens tema "Inspiratör friluftsliv" ville vi att ni Kumlabor skulle hitta inspiration hos människor som en själv kan identifiera sig med och vi valde därför att gå ut och söka efter friluftsambassadörer runt om i Kumla. Ambassadörer som gillar friluftsliv och som tar alla chanser att vara ute oavsett om det gäller träning, vardagsmotion, upptäcka djur och natur, fotografera eller kanske bara umgås med familj och vänner. Och vi fick in anmälningar från ett gäng fantastiska ambassadörer, som verkligen brinner för friluftslivet i Kumla.

Våra ambassadörer kommer under året att använda sig att #LuftenärfriKumla på deras egna sociala medier och på så sätt dela med sig och inspirera till friluftslivet i Kumla. De kommer även att finnas med vid aktiviteter som sker under året.

Vi presenterar stolt Kumlas friluftsambassadörer 2021

Anders Armgren
41 år och bor tillsammans med sina två döttrar (6 och 11 år) och flickvännen, som även hon gillar friluftsliv. Till vardags jobbar Anders som lastbilschaufför och kör maskintransporter åt Renta (före detta Hyrcenter) här i Kumla. För Anders ger friluftslivet spänning och utmaningar i vardagen samt att det är mysigt och trevlig att samlas kring en lägereld. Det ger ett lugn i kroppen att vara i skogen, lite som balsam för själen.

Anders blev väldigt glad när han fick möjligheten att bli ambassadör för friluftslivet i Kumla, det är verkligen något han brinner för. Kan han vara med och påverka att någon mera tar sig ut och njuter av naturen så blir han glad. Anders har även nyligen gått med i Friluftsfrämjandet i Kumla, där han så småningom hoppas kunna skapa egna event där alla är välkomna att följa med ut på tur/hajk.

Anders kan en följa på kontot "Armgrens friluftsliv" på både Instagram och Facebook, där han delar med sig av allt från den enkla picknicken med barnen, till lite mera avancerad vandring som kräver planering. Sen hoppas han även kunna bjuda på någon kajaktur.

Ben Simmons
45 år och bor tillsammans med sin fru Angelica Simmons och deras tre söner och en katt. Till vardags arbetar Ben som beslutshandläggare på Arbetsförmedlingen. Det bästa med friluftslivet tycker han är friheten, naturen, miljön och de aktiviteter man kan göra själv eller tillsammans med familjen.

Ben kan en följa på Instagramkontot "SimmonsfamKumla", där han lägger upp varierande bilder på utomhusaktiviteter för hela familjen runt om i Kumla samt hans egen intresse för skateboarding.

Anso Berg och Cristoffer Stockman
Sambosarna på 46 respektive 40 år. Till vardags arbetar Anso på Studieförbundet Bilda Svealand och Cristoffer arbetar på Försvarsmakten. Anso och Cristoffer älskar att vara ute i naturen oavsett årstid och utnyttjar de olika tiderna till att få utöva olika sporter och aktiviteter. Just nu är det mest skidåkning och långfärdsskridskor som lockar, annars blir det bergs-/terränglöpning, cykling, tälta, orientering och vandring när det inte ligger snö på backen.

Att bli friluftsambassadörer för Kumla kändes som ett fantastiskt tillfälle för dem att ta reda på vad de kan göra i kommunen och sedan dela dessa upplevelser med andra både för att inspirera och ge tips.

Anso och Cristoffer kan en följa på deras gemensamma Instragramkonto "Bergspodden", där en får ta del av utomhusaktiviteter av alla slag och träning som de båda lägger en hel del tid på.

Lina Lundin
24 år gammal, bor själv och studerar och jobbar extra till vardags.
Lina älskar att röra på sig och att träna ute i naturen och vill med sitt friluftsambassadörskap inspirera andra att komma igång att motionera för sitt eget välmående.

Lina hittar du både på Facebook "Lina Lundin" och på Instagram "Linalundinmajersky", där hon lägger upp träningsinspirerande bilder och aktiviteter.



Arrangör
Kumla kommun

Kontakt
Kumla kommun
Telefon: 019-58 80 00
E-post: servicecenter@kumla.se

Dela och inspirera
Dela med er av era tips och platser för friluftsliv i här i Kumla genom att använda #LuftenärfriKumla i era sociala medier.

 

HÄR NEDAN HITTAR DU FLER AKTIVITETER INOM OMRÅDET "FRILUFTSÅRET 2021":