Friluftsåret 2021: AUGUSTI

Trappan2020.jpg (1)

Friluftsåret 2021: AUGUSTI

Under augusti är temat "Jag har aldrig…".

Under denna månad tipsar vi dig om sådant som du inte visste fanns i vår kommun eller som du kanske hört talas om men inte tagit dig för att besöka eller testa på.

Nu är tiden inne!
JAG HAR ALDRIG...

...FISKAT
Vi är faktiskt många som inte provat på det här med fiske. I Kvarntorps friluftsområde finns en perfekt plats för dig att testa på fiskelyckan. Vid rastplatsen mellan Söderhavet och Nordsjön kan du fiska från både strandkanten och den stora härliga bryggan. Inget fiskekort behövs, men vi avråder från att äta fisken, då mätningar visar att den innehåller föroreningar. Lycka till!
Klicka här för att läsa mer om fiske i Kumla

...GÅTT UPP FÖR "TRAPPAN"
Många har gjort det, det pratas mycket om den, rekord har slagits - men alla har faktiskt inte gått de 427 trappstegen upp till Kvarntorpshögen. Nu är det din tur! På med sköna skorna, fram med vattenflaskan och börja bestigningen. Kanske tar du dig an utmaningen "Besegrat Trappan" också, vem vet...
Klicka här för att läsa mer om "Trappan"

...TESTAT NÅGOT AV UTEGYMMEN
Träning utomhus är härligt, kanske som avslut efter en skön löptur eller bara ett avbrott i vardagen. I Kumla har vi tre olika utegym, testa alla eller den som passar dig bäst. Här finns maskiner för en allsidig träning, där du använder din egen vikt som motstånd eller maskiner med rörliga delar och vikter. Kom igen, nu kör vi!
Klicka här för att läsa mer om utegymmen

...BESÖKT KUMLAS ENDA NATURLIGA SJÖ
I Kumlas västligaste del ligger ett härligt naturskönt område; Öjamossen med Hullingsåsen och Älgasjön. Och Älgasjön är faktiskt Kumlas enda naturliga sjö! En härlig dag ute på mossen - bland trollsländor, bär och fåglar. Välkommen ut och njut!
Klicka här för att läsa mer om Älgasjön

...SPELAT FRISBEEGOLF
Alla kan vara med, efter sin egen förmåga. Vi utlovar många skratt och vi vågar nästan lova att du kommer att träffa åtminstone ett träd längs banan, som är lite trixig mitt i den lilla skogen i Kumla stadspark. Har du ingen egen frisbee, så är du välkommen att låna i receptionen på Djupadalsbadet. Vi ses på banan!
Klicka här för att läsa mer om frisbeegolf

Arrangör
Kumla kommun

Kontakt
Kumla kommun
Telefon: 019-58 80 00
E-post: servicecenter@kumla.se

Dela och inspirera
Dela med er av era tips och platser för friluftsliv i här i Kumla genom att använda #LuftenärfriKumla i era sociala medier.

 

HÄR NEDAN HITTAR DU FLER AKTIVITETER INOM OMRÅDET "FRILUFTSÅRET 2021":