Svinnlandet - om matsvinn och dumpstring

_Q0A9992.jpg
12 februari

Svinnlandet - om matsvinn och dumpstring

Välkommen till Kumla bibliotek och lyssna på Andreas Jacobsson som i över fem års tid har levt på mat som andra kastat. Han har även skrivit en bok i ämnet.

Andreas Jakobsson har i över fem års tid levt på mat som andra kastat och berättat om det i tv-program som Malou efter tio, Nyhetsmorgon och Go’kväll, och i tidningar som Aftonbladet, Allt om mat, ICA Kuriren och Sydsvenska Dagbladet. I sina föredrag berättar han om det och om problemen och möjligheterna som matsvinnet innebär. En tredjedel av all mat som produceras hamnar i soporna och det mesta av den går hur bra som helst att äta. Om matsvinnet minskade till hälften av dagens nivåer skulle de flesta av världens, försörjnings-, miljö- och klimatproblem vara lösta. Svinnet är både ett problem och en möjlighet.  Andreas fokuserar på egna erfarenheter av sopdykning, orsaker till svinn och lösningar.

I Andreas Jakobssons föredrag presenteras den allvarliga matsvinnsproblematiken och alarmerande siffror med en stor portion humor och häpnadsväckande bilder på märkliga dumpstringsfynd. Matsvinnet är ett problem, men samtidigt en möjlighet eftersom den innebär en potentiell resurs som är enkel att börja ta hand om. Det gäller såväl i livsmedelsindustrin som i det egna hemmet.

Datum och tid
Tisdag 12 februari kl. 18.30

Plats
Kumla bibliotek

Tillgänglighetsanpassning i lokalen

  • Du som är rullstolsburen kan ta dig fram överallt i anläggningen.
  • Det finns handikapptoalett att tillgå.
  • Det finns teleslinga (hörselslinga) i magasinet.
  • Det är inte några större nivåskillnader i anläggningen.
  • Det finns tydliga markeringar vid exempelvis glaspartier.
  • Det finns automatiska dörröppnare
  • Det finns hiss att tillgå som rullstolsburna får plats i.