Håll Kumla rent!

Skrapplockarvecka2020.jpg
14 – 20 september

Håll Kumla rent!

14-20 september är det skräpplockarvecka i Kumla. Bidra till en bättre miljö, plocka skräp du med! Och var med i vår tävling.

Mycket av det skräp som finns vi vår kommun kommer från det vi äter och dricker på språng. Fimpen är det överlägset vanligaste skräpet och snus kommer på andra plats.

Så här vill vi inte ha det så därför är det dags att kraftsamla för att hålla Kumla rent och snyggt!

Skräpplockarvecka i Kumla – 14-20 september!

Den 19 september är det dags för Håll Sverige Rent-dagen 2020 då hela landet, från norr till söder, gammal som ung, plockar allt skräp vi ser. I Kumla har vi valt att utöka detta till en hel skräpplockarvecka.

Förslaget om att anordna någon form av skräpplockarevent kom från Kumlabon Matilda Hermansson. Hon ser behovet av att informera mer om vad som faktiskt händer med vår miljö när vi kastar skräp på andra platser än i soptunnorna. Vi gillade Matildas förslag och resultatet blir en skräpplockarvecka där du som Kumlabo har möjlighet att själv engagera dig samt att vi kommer att visa upp lite goda exempel under veckan.

Detta hänger dessutom väl ihop med den avfallsplan som finns från i år. Planen består av fyra mål med ett antal delmål samt åtgärder. Ett av målen är ”Minska nedskräpningen”, som handlar om att minska nedskräpning i naturen och i staden samt skapa medvetenhet över problem som uppkommer om vi skräpar ned.

Ett av delmålen avser invånarnas upplevda nöjdhet av renhållning av parker och allmänna platser. Som åtgärd till detta delmål är bland annat att kommunen ska anordna skräpplockardagar.

Vinn fina priser!

Var med och plocka skräp och delta i vår tävling. Vi lottar ut presentkort från Kumla Promotion och Djupadalsbadet.

Gör så här:

  • Plocka skräp.
  • Samla det i en påse.
  • Ta en bild och tagga det med #HållKumlaRent på Instagram eller Facebook för att ha chans att vinna fina priser.
  • Tävlingen pågår mellan den 14-20 september.

Arrangör: Kumla kommun