Racinglegenden Ronnie Peterson och Kumla

Ronnie Peterson.jpg
8 september – 16 oktober

Racinglegenden Ronnie Peterson och Kumla

I år är det 40 år sedan Ronnie Peterson dog efter sviterna i kraschen i Monza. På Kumla bibliotek kommer vi att göra en utställning med en lite annorlunda vinkling.

Här kommer vi att berätta om Ronnies barn– och ungdomsår hemma hos morfar, Gustav (”Lången” kallades han) och mormor, Astrid Pettersson, som var lantbrukare i Kumla.
Under 50-talet och en bit in på 60-talet var Ronnie tillsammans med brorsan Tommy (f -44  resp -46) ofta och gärna på deras gård i Kumlaby.  Det var lekar och bus men även arbete på gården. Pingsthelgen i Kumla var under dessa år en riktig tilldragelse som lockade besökare från en stor del av Närke. Arrangörerna Kumla Barnensdagförening samlade pengar till sin kolloverksamhet på västkusten m m. Man lockade med ett fint karnevalståg och uppträdanden och dans på kvällen.

På bilden ser man Ronnie köra den traktor som fadern byggt åt pojkarna. Dagen till ära blomstersmyckat och året är 1955.

I den utställning som vi ställt samman  på Kumla bibliotek under perioden 6 september till 16 oktober kommer vi att visa flera unika bilder från pojkarnas barn- och ungdomsår. Det finns även en hel del historier att berätta.

Kanske det även finns berättelser och bilder som vi ännu inte känner till? Arrangörsgruppen där bl a Tommy Peterson ingår tar tacksamt emot sådana!

Hör av er till:
Tomas Borg, Kumla bibliotek 019-58 81 86, 070-558 81 16 (sms) tomas.borg@kumla.se (e-post)
Lena Lindgren (initiativtagare)  lenalindgren447@gmail.com (e-post)

Utställningens datum
8 september–16 oktober
Invigning  Torsdag 6 september kl. 17.00, i Magasinet , Kumla bibliotek

Motorcafé  To 20/9  kl 18.00 Husaren , Kumla Folkets Hus