Metamorfos

IMG_20230401_153734 kopiera 25.jpg
4 juni – 27 augusti

Metamorfos

Välkommen att besöka sommarens utställning i Arken på Konst på Hög, Kvarntorpshögen av Altansukh Demberel.

Metamorfos - Konstutställning av Altansukh Demberel

Makramé, teckning och installation.

Hans konstutställning ”metamorfos” är en utveckling av hans teckningar som förvandlas till tre dimensionella konstverk mer som är skulpturalt och han använder olika makraméknuts-tekniker med både nytt och återvunnet material.  Konstnären kommer även att göra makraméworkshop fyra gånger under hans utställningsperiod.  

Altansukh Demberel är född och uppvuxen i Ulaanbaatar i Mongoliet. Han har en Masterexamen i Fri konst från Umeå Konsthögskola och har sedan 2010 varit verksam som konstnär baserad i Örebro. Han arbetar även som bildlärare och 2018 tilldelades han Stiftelsen Karlskoga kommuns konststipendium till Alfred Nobels minne.

”Hans bilder har koppling till hans inre, bilderna förställer ofta naturen, minnets otydliga bilder blir till fantasiväxter, fantasiblommor i en fantasivärld. Hans bilder växer fram i själva processen och han är bara vagt medveten om hur resultatet kommer att se ut … han följer känslan, ibland av lugnet men ofta av ett inre kaos… bilderna växer och växer in i varandra… minnen flätas ihop med nuet”.

Datum
4 juni–27 augusti

Plats
Arken, Konst på Hög, Kvarntorpshögen, Kumla