Konsert med Malena Ernman och musiker Bengt-Åke Lundin

IMG_8224.jpg
8 oktober

Konsert med Malena Ernman och musiker Bengt-Åke Lundin

Malena Ernman är en av vår tids stora svenska operastjärnor och en av få artister i världen som lyckats kombinera en operakarriär i högsta världsklass med att nå ut till den breda publiken.

En konsert med Malena Ernman och pianist Bengt-Åke Lundin.

Malena har genom åren rört sig vant mellan alla olika scenuttryck. Förutom opera så bemästrar hon allt från klassiskt och barock till jazz, musikal och pop. Hon medverkade i originaluppsättningen av ”Så som i himmelen” som gick för utsålda hus på Oscarsteatern i Stockholm och spelat Sally Bowles i Cabaret. Senast spelade hon även titelrollen Edith Piaf i musikalen ”Piaf” på Göta lejon.

Malena har under mer än 10 år fyllt Dalhalla (en av Sveriges största utomhusscener) med sina konserter varje sommar och släppt skivor som sålt trippelplatina. Hon mottagit flertalet priser såsom Operapriset, Litteris et Artibus och Spelmannen. Malena har även fått hederstiteln hovsångerska och sitter i både Polarprisjuryn och Kulturrådet.

Bengt-Åke Lundin debuterade 1989 med Kungliga Filharmonikerna i Tjajkovskijs Pianokonsert nr 1, vilket gav stående ovationer och utmärkta recensioner. Han utsågs till Stockholms Konserthus första representant i ECHO’s (European Concert Hall Organisation) Rising Star, varigenom han inbjöds att konsertera i Carnegie Hall i New York, Alte Oper i Frankfurt, Kölner Philharmonie, Konzerthaus Wien, Concertgebouw i Amsterdam och Birminghams Symphony Hall. Han har framträtt med samtliga stora symfoniorkestrar i Sverige och givit såväl orkesterkonserter som soloaftnar i USA, Tyskland, England, Nederländerna, Frankrike, Spanien, Italien, Schweiz, Österrike, Grekland, Estland, Lettland, Egypten och Kina.

Datum och tid
Söndag 8 oktober kl. 18.00

Plats
Kumla kyrka

Biljetter
Biljettpris 400 kr. Förköp på Kumla bibliotek från och med 1 september

Arr
Kumla kommun, Kumla fastigheter, Kumla församling

Foto
Frida Funemyr