Konsert med CajsaStina Åkerström

_DSC5087.JPG
7 oktober

Konsert med CajsaStina Åkerström

Välkommen till Kumla Kyrka och lyssna på CajsaStina Åkerström.

CajsaStina är dotter till vissångaren Fred Åkerström. Hon debuterade med eget material genom albumet CajsaStina som släpptes 1994, med på albumet finns Fråga Stjärnorna som blev en stor hit. Sedan dess har hon släppt ytterligare elva album, varav det senaste från 2011 som heter Visor från när och fjärran.

Genom åren har CajsaStina också haft flera fina placeringar på Svensktoppen. 1994 låg hon högt på listan med Fråga Stjärnorna. 2001 låg hon 12 veckor på förstaplats med låten Av längtan till dig, låten framfördes tillsammans med Åsa Jinder. 2011 skördade hon och Jack Vreeswijk stora framgångar med duetten Vår sång som också blev omåttligt populär i stugorna.

I september 2010 gav hon ut boken Du och jag, farsan, som är en uppgörelse med pappan men även med henne själv. I boken beskriver hon med kärlek, sorg och saknad om sin när- och frånvarande far.

CajsaStina har genom åren vuxit till en av våra främsta och mest uppskattade visartister. Hon har tilldelats såväl Fred Åkerström-stipendiet som Nils Ferlin-sällskapets Trubadurpris

Datum och tid
Söndag 7 oktober kl. 18.00

Plats
Kumla kyrka

Biljettpris
250 kr. Förköp på Kumla bibliotek fr.o.m. 9 september eller på ticketmaster.se

Fotograf
Karin Törnblom

Visa stor karta