Göran Fristorp - En röst och en gitarr

Göran Fristorp.jpg
6 oktober

Göran Fristorp - En röst och en gitarr

Konsert i Kumla kyrka söndag 6 oktober

Göran Fristorp har sedan 1970-talet varit en av Skandinaviens största visprofiler. Många vet att han tillsammans med Claes af Geijerstam i Malta vann Melodifestivalen 1973. Men under karriären har han också gett ut 27 skivor, genomfört tusentals konserter, samarbetat med flera av Sveriges och Norges största musikprofiler och - tackat nej till erbjudande om att skriva låtar på heltid i Los Angeles.
Han föddes och växte upp i Örebro. Den musikaliska karriären startade redan på 1960-talet i hemstaden och han har turnerat runt om i Skandinavien och ett samarbete med Svenska Kyrkan i utlandet och Norske Sjømannskirken har resulterat i konserter runt om i världen: Minneapolis, St Paul, New York, London, Nice, Bangkok, Singapore, Qatar, Abu Dhabi och Dubai.
– Visformen ligger mig nära eftersom jag ofta framträder ensam med min gitarr, men jag älskar att röra mig fritt, och kanske, lite respektlöst mellan genrerna. Det kan därför vara svårt att placera mig i ett musikaliskt fack, jag bygger allt jag gör på intryck från olika musikaliska stilarter. Melodi och harmoni, det är min ledstjärna, säger Göran Fristorp.

Datum och tid
Söndag 6 oktober kl. 18.00

Plats
Kumla kyrka

Biljetter
Pris 200 kr. Förköp på Kumla bibliotek och ticketmaster.se från och med 14 september

Samarr
Kumla kommun, Kumla församling, Kumla Fastigheter AB, Kumla Bostäder

Fotograf
Ingrid Fredriksson