Föreläsning om ungas utsatthet på nätet

Foraldrar_emellan_24april2019.jpg
24 april

Föreläsning om ungas utsatthet på nätet

Välkommen på en iögonfallande föreläsning med Caroline Engvall, journalist, författare och engagerad inom ungas utsatthet på nätet.

Hur kan vi som vuxna upptäcka när barn och unga människor utsätts på nätet? Hur kan vi som vuxenvärld våga fråga och orka lyssna på våra unga om deras nätvanor? Vad händer med de barn som sexbilder och –filmer sprids utom kontroll på nätet och hur agerar förövarna på nätet?

Välkommen till en föreläsning med Caroline Engvall, journalist, författare och engagerad inom ungas utsatthet på nätet. Denna kväll vill vi ge dig som vuxen att få kunskap om ämnet och hjälp att kunna uppmärksamma barn och ungas situation och kunna samtala om det som händer på nätet.

Efter föreläsningen får du även information om Studieförbundet Bildas samtalsmaterial Ungas utsatthet på nätet - att våga fråga och orka lyssna där du som förälder och barn kan samtala vidare.

Dag och tid
Onsdag 24 april kl. 18.30-20.00

Plats
Skogstorpsskolan, Mastgatan 7, Kumla

Anmälan
För planeringens skull får ni gärna föranmäla er till www.bilda.nu/foraldraremellan

Arrangörer
Föräldranätverket Föräldrar emellan tillsammans med kyrkorna i Kumla, Region Örebro län, Studiefrämjandet, Kumla kommun, Familjens Hus, Rädda Barnen och Studieförbundet Bilda.

Visa stor karta