Den ofrånkomliga gåtan

Owe Peter.jpg
9 mars

Den ofrånkomliga gåtan

Välkommen till en digital föreläsning med Owe Wikström och Peter Strang som skrivit boken med samma namn som handlar om döden och frågorna inför livets slut.

Alla tänker på det ibland. Att vi ska dö. Men är det alls något att bry sig om? Vi kommer ju ändå inte att få svar på frågan om vad döden innebär så länge vi lever. Döden förblir Den ofrånkomliga gåtan. Dock, under ytan finns ofta en oro.

Så vad händer med oss när vi är i dödens närhet? Finns det positiva värden? Eller är allt ett lidande? Kan en personlig tro lindra oro eller utgör den snarare ett hinder när man ska dö? Och vad skiljer rädslan för att dö från rädslan att vara död?

Finns det några skäl att fundera över vad döden innebär i all sin hemlighet? Ja, det gör det faktiskt. Livet och döden hör ihop och våra föreställningar om döden kommer att påverka oss i våra liv. Ska vi acceptera det lidande som döden kan innebära? Eller passa på att njuta av livet, eftersom livet här och nu är det enda som finns?

Dessa och många andra frågor diskuterar Owe Wikström och Peter Strang i en dialog. Båda har både personligen och i sitt arbete erfarenhet av existentiella livsfrågor. Wikström är professor, religionspsykolog, författare och präst, Strang är professor, författare, cancerläkare och palliativ läkare. Samtalet leds av Peter Eriksson, förläggare på Libris.

Teknik
Föreläsningen sker digitalt via Zoom. Du får zoomlänken via mail 8/3. Använd gärna headset för bästa ljud.

Datum och tid
Tisdag 9 mars kl. 18.30. Anmäl dig senast kl. 12.00 9 mars.
Länk till anmälan: sensus.se/anmal/288488

Kostnad
Föreläsningen är gratis

Samarr
Sensus och Kumla kommun