Sista natten med Titanic

imagen_Titanic_liten.jpg
9 maj

Sista natten med Titanic

En föreläsning med Claes-Göran Wetterholm, Sveriges främste Titanicexpert

I samband med att Världsutställningen "Titanic the exhibition" visas i Örebro på CV-området, 28 april–27 augusti, kommer Claes-Göran Wetterholm, Sveriges främste Titanicexpert, och föreläser på Kumla bibliotek.

Claes-Göran Wetterholm är författare, forskare och expert på passagerarfartyget RMS Titanic som sjönk i Atlanten 1912. Han har skrivit flera böcker om fartyget samt är ordförande i Skandinaviska Titanicföreningen. Claes-Göran berättar om det tragiska fartygets historia, myterna, musiken och kopplingar till Sverige och personer som reste från trakten. Claes-Göran har haft intresset sedan 1960 och har det idag som yrke sedan 21 år. Han har deltagit i fyra expeditioner till vraket, arbetat med ämnet över hela Europa, i Mexiko, USA och Ukraina och har författat flera böcker om händelsen på svenska och många andra språk.”

Vill man kombinera föreläsningen med ett besök på Titanic-utställningen finns möjlighet att köpa en kombinationsbiljett till båda evenemangen. Utställningen, ”Titanic The Exhibition” är en av de största Titanicutställningarna i världen och har varit på många platser i Europa, i Ukraina och Mexiko. Här visas mängder av unika föremål med direkt koppling till historiens mest kända fartyg Titanic.

 

Datum och tid
Tisdag 9 maj kl. 18.30

Plats
Kumla bibliotek

Biljetter

Föreläsning, 50 kr

Föreläsning samt sommarutställningen "Titanic - the Exhibition" 28 april–27 augusti, 170 kr. Pensionärer, student och ungdom, 150 kr.

"Titanic - the Exhibition" 28 april–27 augusti, 160 kr. Pensionärer, student och ungdom, 120 kr.

Som ungdom räknas barn 10–16 år. Barn 0–9 år går in gratis i målsmans sällskap.

Biljettsläpp 8 april.

Länk till Titanic-utställningen i Örebro
http://www.titanicorebro.se/